Orphus system + -

Istorioare din Rai


La porțile paradisului stă apostolul Petru. Vin trei bărbați. Petru-i întreabă: - Ești căsătorit? - Of, da, căsătorit ... - Atunci mergi în paradis. Întreabă pe-al doilea: - Ești căsătorit ? - O da, căsătorit ... - Atunci și tu în paradis. Solicită a treia: - Sunteți căsătorit ? - O, da, de două ori ... - Atunci mergi în iad. - Dar de ce ? - Paradisul - este pentru mucenici, nu pentru idioți.
În Rai Isus, Moise și Dumnezeu joacă golf. Primul bate pe Moise și mingea cade în apă. Moise vine la apă, desface apa și când lovește a doua oară, mingea nimerește în buzunar. Cel de-al a doilea, a lovit Isus și iarăși mingea cade în apă. Isus a mers pe apă, venind la minge, șutează și lovind a doua oară nimerește în buzunar. Al treilea lovește Dumnezeu. Mingea cade în apă, și de-odată e înghițită de un pește, peștele e prins de un pescăruș, pescărușul capturat de un soim. Șoimul zboară un pic și lasă pescărușul, pescărușul lasă peștele peștele căzând împinge mingea, care cade direct în buzunar. Isus strigă la tat-so - Tată, ai zaibit poporul cu trucurile astea evreești!
Dumnezeu îi spune lui Adam: - Du-te mergi de-a lungul acestui drum. Adam: - Și ce este un drum? Dumnezeu i-a explicat. - Apoi du-te la râu. - Și ce este râul? Dumnezeu a explicat din nou. - Apoi intră la peștera. - Ce-i aia? Dumnezeu a explicat din nou. - Acolo vei vedea o femeie. Vreau să continați rasa umană... Dumnezeu i-a explicat totul, și Adam a plecat. Dar a revenit după 5 minute. Dumnezeu: - Ei bine, acum a mers ? - Da ce-i asta "mă doare capul"?
S-a prăbușit un avion cu o echipa de fotbal. Toate echipa vine la porțile Raiului. Sfântul Petru le spune: - Nu au ce face fotbaliștii aici, plasați în iad . Echipa se întoarce și pleacă. Atunci Sfântul Petru strigă la ei: - Și atacantul de centru e printre voi? - Da! - Tu, fiule rămâi. Am văzut ultimul joc, tu nu ești fotbalist.
A murit Lenin. Dumnezeu și Diavolul decid unde să-l trimită, în Rai sau Iad. Au decis că în Iad. L-au ținut o săptămână, s-a întâlnit din nou Dumnezeu și Satan. - Bună, Dumnezeu, la mine e complicat. S-au răzvrătit dracii, fac revoluție. Cer de opt ore de muncă, cinci zile în săptămână. Îmbunătățirea condițiilor de lucru, vor aer condiționat... Poate îl iai pe acest Lenin în paradisul Tău? - Bine! A mai trecut o săptămănă. Satan îl vede pe Dumnezeu alergând cu o carte sub braț. - Hei, Dumnezeu, ce mai faci? - În primul rând, nu Dumnezeu, ci un tovarășe, și în al doilea rând, Dumnezeu nici nu există, și în al treilea rând, nu mă deranja, mă grăbesc la întâlnirea de partid.
După înviere și înălțarea la ceruri, Iisus ajunge la poarta raiului. Sfântul Petru îl întâmpină interogativ și prost dispus: — Cine ești tu, mă? — Sunt Iisus… Ce, nu mă recunoști? — Pleacă, băi, aurolacule de aici! Tu nu ești Iisus! — Cum, Petre, nu mă recunoști ? Sunt eu, Iisus, fiul lui Dumnezeu! — Pleacă, băi, de aici, că altfel pun mascații pe tine! Supărat, Iisus se duce la poarta din spate. Acolo îl găsește pe sfântul Ilie. — Ce faci, Ilie? Ce s-a întâmplat cu Petre de nu mă mai recunoaște? — Cine ești tu? — Cum, Ilie, nici tu nu mă mai recunoști? — Băi, vagabondule, tai-o de aici, că te trăznesc! Valea! Profund dezamăgit, Iisus intră în rai printr-o gaură din gard știută numai de el. Mergând el așa, supărat, prin poienile raiului, la un moment dat îl vede pe Dumnezeu sub un măr. — Tată! Ce se întampla aici? Petru și Ilie nu mă mai recunosc. Nici nu m-au lăsat să intru. — Băi, borfașule, m-au informat de la poartă despre tine. Așa că pleacă imediat, altfel te trimit în iad. Ajuns în pragul disperării, simțindu-se ca-ntr-un episod din X Files, Iisus dă să plece… Deodată însă simte mâna Tatălui bătându-l pe umăr. — Fiule! Uită-te la mărul acela și zâmbește. Ești la camera ascunsă!